Het op kamers gaan is een bijzondere stap en kan voor jongeren met autisme een uitdaging zijn. Speciaal voor deze jongeren bieden onze kamers een unieke omgeving waarin ze kunnen ervaren hoe het is om op zichzelf te wonen, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van een zorgzaam vangnet.

Onze kamers voor jongeren met autisme worden dagelijks ondersteund door professionele begeleiders. Op iedere werkdag staan ze klaar om vragen te beantwoorden, knelpunten aan te pakken en te helpen bij eventuele problemen. Dit geeft onze bewoners de kans om de onafhankelijkheid van het op zichzelf wonen te ervaren, terwijl ze de geruststellende aanwezigheid van begeleiding hebben.

Gescheiden kostenstructuur voor duidelijkheid

Bij WadHuus Harlingen hebben we bewust gekozen voor een gescheiden kostenstructuur. Zorgkosten vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), terwijl bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor hun woon- en leefkosten, waaronder huur en boodschappen. Deze aanpak biedt niet alleen inzicht in de persoonlijke uitgaven, maar helpt bewoners ook om financiële balans te vinden tussen inkomsten en uitgaven. Onze begeleiders ondersteunen hierbij, zodat elke bewoner leert zijn financiën effectief te beheren.

Wonen bij WadHuus Harlingen - géén Studentenhuis

Bij WadHuus Harlingen kom je niet in een studentenhuis; je gaat ‘op kamers’. Dit betekent toewijding zonder feestgedruis. Het gaat om een persoonlijke en ondersteunende leefomgeving waar elke bewoner, zoals Sam, een eigen pad kan bewandelen.

Maak kennis met Sam - Virtuele bewoner van WadHuus Harlingen

Sam is 16 jaar oud en student aan het Nordwin College in Leeuwarden, heeft onlangs de overstap gemaakt naar WadHuus Harlingen, omdat zelfstandig wonen nog een uitdaging bleek met zijn autisme. Na een jaar waarin het thuis wat stroef verliep, heeft Sam nu een plek gevonden waar hij zichzelf kan zijn. Op kamers gaan bij WadHuus Harlingen betekent voor Sam niet alleen onafhankelijkheid, maar ook de kans om te groeien, te leren en een nieuwe fase in zijn leven te omarmen. 

Ontdek meer over het leven bij WadHuus Harlingen en hoe ook jij of je naaste hier een thuis kan vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een bezoek te regelen. Bij WadHuus Harlingen staan we klaar om je te verwelkomen in deze unieke woning waar ondersteuning en zelfstandigheid hand in hand gaan.